Med et doulaforløb hos mig er I sikre på at være i gode og trygge hænder. Min vigtigste rolle er at give jer en kontinuerlig støtte før, under og efter fødslen. Det at føde kan være enormt ensomt, da ingen anden kan gøre det for jer. I betræder stien alene, men når jeres nærmeste tryghedsskabere er omkring jer, ser jer og forstår jer, kan det være styrkende. 

Min erfaring som doula er, at min tilstedeværelse er betryggende for begge forældre. Mor tør give sig hen til kroppens arbejde og læne sig ind i den store transformation, som fødslen er. Hun føler sig tryg, selvom hun er på ukendt land. Partneren oplever, at der er taget et pres af hans/hendes skuldre, så der er mere overskud til at give sin kvinde nærvær, aen, kys og kram eller hvad, hun måtte ønske. 

Udover adgang til en masse viden omkring graviditet, fødsel og amning, får I med mig som doula en fødselsvidne, der taler jeres ønsker for fødslen. Jeg er 100% nærværende og bruger al min erfaring til at støtte, vejlede og oplyse jer gennem en af de største oplevelser, man kan få. 

Indgår I i et forløb med mig, så er I under mine vinger, og jeg giver jeg jer alt, hvad jeg har. I må ikke tvivle på, at jeg har jer. 

Læs mere om mig og min baggrund her.


Hvordan foregår det? 

Når I finder ud af, at I måske godt kunne ønske jer at have mig som doula til jeres fødsel, så send mig en mail. Skriv gerne i så god tid som muligt, så der er størst chance for, at jeg er ledig omkring jeres terminsdato. 

Vi aftaler så et uforpligtende og gratis møde á ca. 30 minutter, hvor vi ser, om kemien er tilstede. Det kan foregå over telefonen eller hos mig i Doula Huset. Da jeg kun tilbyder doulaforløb, hvor vi er to doulaer, vil vi inden første møde aftale, hvem der skal være den anden doula. 
Bliver samarbejdet aktuelt, modtager I en kontrakt, hvor doulaforløbet er beskrevet samt aftaler omkring betaling.

Send en mail


Hør Saras oplevelse af at have mig med som doula til sin fødsel.


“Det var en enorm tryghed for både mig og min kæreste at have Astrid med til fødslen af vores søn. Det var så dejligt med et ekstra sæt hænder og en mere, der kendte mig og mine behov og ønsker. For mig var det vigtigt, at der hele tiden var en hos mig og Astrids deltagelse betød, at fødslen også blev en fantastisk oplevelse for min kæreste. Jeg synes, en fødsel er en meget intim oplevelse mellem kvinden og hendes mand, men Astrid mestrede på smukkeste vis at stå i baggrunden, når det var passende og virkelig også at byde ind, når jeg havde brug for det. Hun tog over på de tidspunkter, som vi havde aftalt inden, og hun mindede mig om de ting, vi havde øvet og talt om.”
– Førstegangsforældre


Doula-effekten – Hvad siger forskningen?

I år 2017 publicerede forskere et systematisk review, der sammenfattede, hvilke effekter det medbringer, at kvinder får kontinuerlig støtte under fødslen. Deres artikel bygger på 26 lodtrækningsstudier med næsten 16.000 kvinder, hvor de sammenligner kvinder med og uden kontinuerlig fødselsstøtte. Forskerne konkluderer på tværs af alle studierne, at dét at have en kontinuerlig fødselsstøtte udelukkende medbringer fordele.
Resultaterne viser, at kvinder, der oplever kontinuerlig fødselsstøtte, hyppigere oplever at have en spontan vaginal fødsel og en kortere fødsel. Samtidig er de mindre tilbøjelige til at få kejsersnit, negative følselsoplevelser, medicinsk smertelindring, epidural/spinal blokale og instrumentel vaginal fødsel (sugekop eller fødselsstang), sammenlignet med kvinder, der ikke har en kontinuerlig støtte. Den største effekt sås hos de kvinder, hvis kontinuerlige fødselsstøtte blev givet af en doula versus én fra hospitalet (Bohren MA, Hofmeyr GJ, Sakala C, Fukuzawa RK, Cuthbert A. Continuous support for women during childbirth. Cochrane Database of Systematic Reviews 2017(7)).

Denne effekt bliver også kaldt doula-effekten.


Doulapakken indeholder:

 • 2 doulaer hele forløbet.
 • Mellem 2-4 møder inden fødslen à ca. 2 timers varighed
 • 5 ugers kaldperiode mellem uge 37-42
 • Fødselsstøtte gennem hele fødslen (En af os kommer til fødslen – måske begge såfremt det er ønsket og muligt!)
 • Efterfødselsstøtte – vi bliver ca. 2-3 timer efter fødslen (med mindre I vil lades alene)
 • 1-2 møder efter fødslen à ca. 2 timers varighed
 • Telefonisk livline gennem hele forløbet
 • Bonus: Fødselsforberedelsesbog
 • Bonus: Ammeforberedelsesbog
 • Bonus: Mulighed for lån af fødekar og strækvikle

Pris: 17.995 kr. inkl. moms og kørsel.
Mulighed for tilkøb af timer med 25 % rabat.

Møderne inden fødslen kan indeholde:

Ved fødslen er vi fuldt tilgængelige, fra I ønsker, at vi skal komme, til I er landet godt på den anden side, ca. 2-3 timer efter fødslen.

Møderne efter fødslen kan indeholde:

 • Barselsbesøg, herunder ammevejledning, hjælp til babytrivsel og snak om jeres trivsel mm.
 • Rebozolukning
 • Moderkageaftryk
 • Motherwarming
 • Vi designer efterfødselsforløbet efter jeres behov og ønsker

Generelt:

 • I mine doulaforløb er vi altid to doulaer (Jeg samarbejder primært med Ditte Marquart, Stine Maj Willy og Cecilie Ravn Kirkegaard men er selvfølgelig også åben for andre samarbejder), og vi skiftes til at være på kald i jeres terminsperiode. Vi vil begge være til stede til vores møder inden og efter fødslen.
 • Møderne kan foregå hos mig i Doula Huset Aarhus eller hos jer.
 • Hvis I skal føde hjemme, foretrækker vi mindst et møde hos jer.
 • Sker fødslen uden for terminsmåneden, gør vi alt for at komme alligevel.
 • Ratebetaling er selvfølgelig en mulighed, men det fulde beløb skal være betalt inden fødslen.
 • Hvis I skal føde hjemme og låne fødekar, så skal I selv købe liner og slangen til at påfylde karret med. Jeg har luftpumpe, vandpumpe, tømningsslange og koblinger til vandhanen, I kan låne.
 • Jeg dækker desværre kun ca. en times radius fra Hinnerup.

Send mig en mail for at høre, om jeg er ledig i din terminsperiode, og hvilken doula, jeg har mulighed for at udbyde forløbet sammen med. Du er også velkommen til at foreslå en doula.

Send en mail

“Kære Astrid. Tak! Tak fordi du var så meget mere end min doula. Tak for de gode, fødselsnørdede, inspirerende samtaler. Tak fordi du var en mor-figur af den mest oprindelige, oprigtige art. Tak for din visdom. Tak for din bekræftende tilgang og støtte på netop min vej. Tak fordi du mindede mig om min egen visdom også når jeg var ensom, bange og i tvivl. Tak fordi du hjalp mig igennem smerten med en hånd, et blik eller et ord. Tak fordi du aldrig blev bange, selv da jeg blev det.” 
– Andengangsmor


Læs flere udtalelser
Astrid givard doula