Her kan du læse, hvad mine kunder, gravide & par, har skrevet om mig, efter jeg har hjulpet dem.


Doulaforløb

“Kære Astrid. Tak! Tak fordi du var så meget mere end min doula. Tak for de gode, fødselsnørdede, inspirerende samtaler. Tak fordi du var en mor-figur af den mest oprindelige, oprigtige art. Tak for din visdom. Tak for din bekræftende tilgang og støtte på netop min vej. Tak fordi du mindede mig om min egen visdom også når jeg var ensom, bange og i tvivl. Tak fordi du hjalp mig igennem smerten med en hånd, et blik eller et ord. Tak fordi du aldrig blev bange, selv da jeg blev det.” 
– Andengangsmor

“Kæreste Astrid. Du var den allerbedste støtte, jeg overhovedet kunne have drømt om, på den vilde, intime, smukke og svære rejse ind i moderskabet. En urokkelig klippe, en stor moder, robust, vis og sensitiv. I stand til at se mig og møde mig i min sårbarhed. Du har troet på mig helt fra starten, og det betyder mere for mig, end du aner. Det største tak til dig.”
– Førstegangsmor

Vi fik en ro og tryghed omkring forløbet, som vi nok ikke ville have fået ellers, det, at der var en person som fulgte os gennem det hele og kendte os, betød virkelig meget.
– Førstegangsforældre

“Det var en enorm tryghed for både mig og min kæreste at have Astrid med til fødslen af vores søn. Det var så dejligt med et ekstra sæt hænder og en mere, der kendte mig og mine behov og ønsker. For mig var det vigtigt, at der hele tiden var en hos mig og Astrids deltagelse betød, at fødslen også blev en fantastisk oplevelse for min kæreste. Jeg synes, en fødsel er en meget intim oplevelse mellem kvinden og hendes mand, men Astrid mestrede på smukkeste vis at stå i baggrunden, når det var passende og virkelig også at byde ind, når jeg havde brug for det. Hun tog over på de tidspunkter, som vi havde aftalt inden, og hun mindede mig om de ting, vi havde øvet og talt om.”
– Førstegangsforældre

Astrid er et helt fantastisk menneske. Jeg var så heldig, at hun var min doula til min 3. fødsel. Fra første gang vi mødtes, kunne jeg åbne mig op og dele følsomme og sårbare tanker. Hun stråler af ro og varme, og det har gjort, at jeg har følt mig meget tryg igennem hele graviditeten og under fødslen. Hun er en sand vidensbank indenfor graviditet, fødsel og amning, hvilket jo også bidrager til den øgede tryghed. Astrid er som den dejligste mor, der tager dig under sine vinger og passer på dig.” 
– Tredjegangsmor

Jeg havde Astrid med til min fødsel, både som støtte til mig selv men også for min mor, som skulle være med under hele forløbet. Jeg havde en rigtig god kontakt med Astrid lige fra starten og det gav mig en stor tryghed at hun skulle med til fødslen for det var tydeligt at hun vidste hvad hun havde med at gøre og at hun ville kunne hjælpe med mange gode råd og guiden under fødslen. Også inden fødslen fungerede hun som en coach for mig, når der var nogle ting jeg havde brug for at få vendt. Selve fødslen strakte sig over 23 timer og Astrid var en rigtig god hjælp hele vejen igennem, dette har resulteret i at jeg fik en god oplevelse på trods af alle smerterne. Kan kun give hende mine varmeste anbefalinger.
– Førstegangsmor

Mine bekymringer over om min krop kan være afspændt har plaget mig meget i graviditeten. Men efter at have lært forskellige teknikker i varmtvandsbassinet har jeg oplevet, at jeg kan være afspændt på kommando.  Denne viden giver mig ro og en følelse af at jeg kan klare fødslen. Jeg har været glad for konkrete handlinger til hvordan oxytocin kan fremkaldes hos mig, og at jeg VED, at jeg kan komme ind i tilstanden.  Viden om at jeg kan øge oxytocin niveauet på kommando via forskellige handlinger giver mig ro og en følelse igen af at jeg kan klare fødslen. Jeg havde en forestilling om, at jeg under fødslen enten vil havne i den gode fødsel eller i den dårlige fødsel. Efter en introduktion af ovennævnte redskaber ved jeg nu, at jeg kan bevæge mig imellem disse to fødsler, hvilket giver mig mere ro. Som par føler vi, at vi er ”to” om fødslen, og vi har lavet en liste over de metoder, vi kan bruge. Dette giver os en tryghed og ikke mindst giver det mig følelsen af ikke at stå med det hele selv.
– Førstegangsmor

Da jeg var allermest presset, sagde hun tre ord, jeg altid vil huske fra den fødsel, og som hjalp mig igennem: ”Tal til ham” (altså min søn). Hun er en kvinde, der selv har født flere børn, og jeg følte mig virkelig forstået af hende, som jeg tror, kun en anden kvinde, der har født, kan. Hun er professionel, hjertevarm og er en nærværende kvinde med situationsfornemmelse. Astrid får min varmeste anbefaling som doula.
– Andengangsmor

Jeg fik et forløb med En ANDEN start i gave af mine forældre. De sagde, de ikke ville se mig opleve det mareridt, jeg gik igennem ved første fødsel, igen. Og jeg fik en fantastisk fødsel, hvor jeg sagtens kunne klare de udfordringer, der kom, og hvor min mand var en rigtig god støtte. Jeg er meget taknemmelig over at få den hjælp! Barselstiden er også SÅ meget nemmere end første gang!
– Andengangsmor


Fødselsforberedelse

Kurset har gjort, at jeg mærker ro og tryghed i forhold til den kommende fødsel. Ud over de konkrete redskaber og den viden, jeg har fået, har især Astrids nærvær og indlevelse virket meget effektfuldt for mig.
– Førstegangsmor

Jeg vil ikke tøve med at anbefale andre at tage det kursus, der bliver tilbudt hos En ANDEN start – og at øve vejrtrækningen! Man bruger så mange penge på babyudstyr – men de allerbedste penge,  vi har brugt indtil videre, var på fødselsforberedelsen! Det er vi enige om.
– Førstegangsmor

Mit forløb ved En ANDEN start gav mig en masse viden, som jeg – modsat i det offentlige tilbud – ikke bare selv kunne læse mig til i enhver graviditetshåndbog. Jeg følte faktisk, jeg gik til fødselscoach hos Astrid; at jeg her forberedte mig både mentalt og fysisk. Samtidig fik min kæreste og jeg også en række håndgribelige redskaber, som hjalp ham til at blive en mere aktiv deltager i fødslen. Jordemoderen sagde, at de aldrig ville have gættet på, at jeg var førstegangsfødende.
– Førstegangsmor

Efter at have fulgt fødselsforberedelsen ved Astrid føler jeg mig virkelig klædt godt på til fødslen af vores søn. Jeg har ved Astrid lært meget omkring vejrtrækning – det er viden og teknikker, som er helt nye for mig. Der har været stor fokus på fødehormornerne, og vi har lært, hvordan min kæreste kan hjælpe med at stimulere det. For ham er det også trygt og dejligt at være klædt på til at kunne hjælpe mig bedst muligt gennem fødslen af vores fælles søn. Astrid er både professionel, empatisk og personlig i sin undervisning og tilgang til gravide og par.
– Andengangsmor

Fødslen af vores lille søn kunne ikke have været bedre. Jeg modtog ingen medicinsk smertelindring, havde en kort og effektiv pressefase, fødte i vand og kunne hele vejen igennem koncentrere mig om at tackle smerterne uden at gå i baglås, ja faktisk uden at tænke på dem som smerter – og jeg følte mig som verdens sejeste kvinde bagefter!
– Førstegangsmor

Astrid var en nærværende, empatisk og god underviser. Jeg følte mig taget meget godt i mod – og meget velkommen. Hun fik det til at fremstå, som om, ingen spørgsmål var dumme, og jeg syntes, der var en rigtig god balance mellem professionel og personlig. Når det går så tæt på, som både selve det at tale om fødsel, underliv og deslige, og at ligge og lave vejrtrækningsøvelser sammen, så var det tillidsvækkende, at hun også gav lidt af sig selv.
– Andengangsmor

Astrid var vores fødselscoach, både ved møder inden fødslen og via mailkontakt. Hun var god til at få stillet de spørgsmål, som fik sat alle de vigtige ting i fokus. Og netop fordi vi fik sat os ned og talt tingene igennem, kunne vi forholde os konstruktivt til det, der gjorde os utrygge. Det resulterede i, at vi fik en fødselsoplevelse, der var bedre, end vi nogensinde havde turde håbe på.” 
– Førstegangsmor

Jeg er ved at lytte til den optagelse jeg lavede da vi mødtes og det er så helende at lytte til!!! Jeg kan høre at jeg fik vendt hele min situation på bedste vis og det gavner mig nu. Du anbefalede visualisering ift ny graviditet og det har jeg gjort – med effekt!
– Andengangsmor

Jeg kunne mærke, hvordan min krop arbejdede sig langsomt, men sikkert fremad og jeg understøttede den bare. Uden videre tanke. Sådan var det faktisk for mig under hele fødslen. Jeg mærkede, hvad kroppen ville have mig til, og så gjorde jeg det. Jeg følte ikke på noget tidspunkt, at jeg ikke kunne mærke min krop. Jeg følte, at jeg kunne gøre noget hele vejen igennem. At min krop fortalte mig, hvad jeg skulle gøre fra den første ve. Jeg har en fornemmelse af, at jeg klarede det super godt. Jordemoderen sagde, at hun sjældent havde oplevet en førstegangsfødende så velforberedt og tog så meget ansvar for/vidste, hvad der skulle ske. Jeg udvidede mig hurtigt, gav ikke op på noget tidspunkt, fik ingen smertestillende eller andre indgreb. Jeg havde ikke smerter som sådan, og ved nogle af veerne var jeg i sådan en ekstase-nydelses-tilstand. Næsten helt orgasme-agtigt! Så træningen virkede og det var alt i alt en god oplevelse! Jeg er meget forundret over, hvad kroppen egentlig kan.
– Førstegangsmor

“Jeg var 10 cm åben, og vi gjorde vitterligt alt for at få ham ud naturligt. Jordemødrene roste mig, for mit overskud 24 timer inde i fødslen til at stå på hovedet(!), hoppe på pilatesbold, lave Rebozo osv for at få ham fri. Dét overskud er jeg sikker på, at jeg blandt andet havde med mig fra fødselsforberedelsen med dig. Søren var en kæmpe hjælp og støtte undervejs, og hans overskud kom sig helt sikkert også af den forberedelse han havde fået gennem samtalen og øvelserne med dig. I ugerne op til og efter termin lavede vi masser af rebozo herhjemme.”

Førstegangsforældre


Ammeforberedelse

Tusind tak for en fantastisk aften! Vi var helt høje da vi tog derfra. Min kæreste var meget skeptisk for at tage med – han mente jo ikke at han kunne lære at amme. Men han var helt vildt glad for at have fået øjnene op for at han faktisk har en vigtig rolle i amning og hele den første tid med vores baby. Det bedste ved kurset var alle de små tips og tricks der blev delt. Og at det var et godt fokus på den første spæde tid – jeg gik derfra og følte mig stærk, feminin og klar! Jeg kunne have suget til mig af dine guldkorn og varme i evigheder! Elskede at det var roligt og uformelt uden en så fast agenda at det blev mekanisk. Af hjertet tak!
– Førstegangsforældre

At tage et ammekursus var en af de bedste ting, jeg gjorde i forbindelse med at få min datter.

Tusind tak for et fantastisk ammekursus! Amningen har kørt fra dag et og jeg har ingen problemer med hverken sår, mælkeknuder, tro på at have mælk nok eller hendes sutteteknik. En sand fornøjelse.

Mange tak for opsamling. Det er virkelig noget jeg kan bruge og har givet mig det sidste skud selvtillid i forhold til amning. Jeg glæder mig sådan til at komme i gang med det, når vores datter melder sin ankomst.


Ammevejledning

Hej Astrid. Tusind tak for dit besøg i fredags. Det har virkelig fyldt med mælk lige siden uden at pumpe ud, så jeg tror, at den ro, du gav mig var det, der skulle til. Tak!

Kæreste Astrid. Tusind tak igen for al støtte og hjælp! Endelig synes jeg, vi er ovenpå med det amning. Hun tager fint fat, spiser godt og tager også rigtig fint på. Det er virkelig sårbart som ny mor (også selvom det er tredje gang), der i den allerførste tid, og det var virkelig guld værd for mig, at du kunne komme ud til os så hurtigt og al din støtte over sms her efterfølgende. Dit arbejde er så vigtigt! ❤️
– Flergangsforældre

Hej Astrid. Blot en lille solstrålehistorie herfra. Vi har været uden ammebrikker siden torsdag og kan vist trygt sige, at vi nu har smidt brikkerne for good. Siri har taget det i stiv arm og har ikke beklaget sig en eneste gang. Tusind tak for din store hjælp. Det har helt bestemt været afgørende for, at det lykkedes.

Kære Astrid. For tre år siden hjalp du os videre fra en rigtig svær start på amningen. Jeg havde haft store sår og var blevet overbevist om, at jeg havde for lidt mælk, jeg var stålsat på at det skulle lykkes, men var ved at være slidt op af smerter, udmalkning og manglede tro på projektet. Med din ro og store indleven fik du overbevist mig om, at vi gjorde det rigtige, og der var masser af mælk. På under et døgn vendte situationen, og jeg er dig evigt taknemmelig! Nu tre år senere sidder jeg med lillesøster. Før hun blev født, vidste jeg, at jeg var klædt på til amningen med de erfaringer, jeg havde gjort mig. Da hun var et par dage gammel var jeg klar til at ringe til dig igen. Usikkerheden havde meldt sig. Men det gik over. Bortset fra et klippet tungebånd, som fik rettet lidt på sutteteknikken (før der var kommet rigtige sår), så det har gået og går rigtig godt. Hun er 1 mdr. nu og trives, og jeg har det rigtig godt med amningen. Så tusind tak for din hjælp til mest af alt at få mig til at tro på mig selv, og det har stadig stor betydning. Det syntes jeg, du skulle vide!
– Flergangsmor


Samtaler

Astrid er en dygtig og kompetent kvinde med en evne til at fornemme hvem det er hun taler med – og hvad det menneske har brug for. Jeg talte med hende under min graviditet da jeg stod i et svært valg. Astrid var lyttende, forstående og meget støttende ift hvor jeg stod. Det gjorde mig tryg ig gav mig modet til at åbne op. Hun var god til at give mig plads, men kom samtidig med hendes kompetente feedback, som var guld værd. Og efter endt samtale stod det klart for mig, hvilket valg jeg måtte træffe. Jeg kendte hende ikke, men mærkede det samme en god kemi og at jeg kunne have tillid til Astrid. Herfra mine varmeste anbefalinger hvis du står i en svær situation og har brug for at tale med et kærligt og kompetent menneske ❤️
– Førstegangsmor

Jeg gik selv hos Astrid med individuelle samtaler gennem hele min graviditet og til fødselsforberedelse op til min fødsel. Jeg reagerede stærkt på min graviditet og frygtede fødslen. Astrid hjalp mig gennem en udviklingsproces, hvor jeg fandt ud af, at jeg havde et traume, jeg ikke havde healet. Og sammen med fødselsforberedelsen blev jeg klar til at møde mit barn. Jeg havde en rigtig god fødselsoplevelse, hvor jeg følte mig tryg og i kontrol.” 
– Førstegangsmor

Jeg vil gerne sige mange tak, Astrid, fordi du kom og snakkede fødslen igennem med mig efterfølgende. Jeg var slet ikke sporet ind på, at vi skulle et sådant forløb igennem igen, og jeg er bare rigtig glad for at have nået at have privat fødselsforberedelse sammen med dig, så der var mere ro på i forhold til det, vi tidligere har været igennem. Mange tak for din kompetente, nærværende og varme måde at gå til det “svære” på.
– Andengangsmor

Er virkelig glad for, at det gik så godt og for at vi fik bearbejdet den første fødsel. Jeg tror helt sikkert, det har hjulpet at få det hele snakket igennem for at kunne slippe den tidligere oplevelse. Jeg følte i hvert fald ikke på noget tidspunkt, at den første fødsel “forstyrrede” mig i at gennemføre denne fødsel. Så jeg vil også sige tak til jer, for det har været en stor hjælp at få bearbejdet det, og jeg synes det er et fantastisk koncept, I har for os, som har haft en dårlig fødselsoplevelse tidligere. Min egen jordemoder kunne ikke rigtig tilbyde mig andet, end et planlagt kejsersnit, så det er dejligt, at I kan tilbyde et alternativ!
– Andengangsmor

Jeg vil bare sige tusinde tak for hjælpen ift. min næste fødsel, som er om et par måneder. Samtalen har virkelig hjulpet mig meget og på en måde er det vildt at tænke på, at en snak med jer har kunnet ændre min tankegang. Jeg er i hvert fald ikke bange mere – også selvom jeg virkelig prøver at sige til mig selv, at det er okay, hvis jeg er, men det er jeg ikke. Jeg har et billede i mit hoved nu, som forklarer mig, hvorfor jeg blev så bange i starten af min første fødsel, da jeg fik vestorm, og hvorfor jeg gik i chok bagefter og ikke kunne give mig selv 100% til min datter. Jeg skulle have noget tid til at komme mig ovenpå oplevelsen og det er nu helt okay for mig, og jeg har ikke dårlig samvittighed eller synes, det er underligt, hvorfor jeg havde det, som jeg havde.
– Andengangsmor

Jeg har haft jeres konsultation i tankerne rigtig meget – og var især glad for den psykiske del: at føle, jeg vandt min integritet tilbage. Kom ud af det “sorte hul” og hen mod det, der er vigtigt for mig, det jeg kunne have gjort eller sagt, hvis jeg havde været der i dag. Det var rigtig godt at få styringen tilbage igen i fødslens sidste fase. Så 1000 tak for det. De fysiske tricks og ideer til en anden gang – dem er jeg bestemt lige så glad for. Og især tanken om, at Claus vil kunne være den trygge base for mig til næste gang. Det var en øjenåbner for mig! Og det er her, vi begge er enige om, at vi skal arbejde noget mere med jer, når vi kommer så langt, at der er endnu en graviditet i luften.
– Førstegangsmor


Rebozoinstruktion

Min mand og jeg deltog i rebozoworkshop ved Astrid, da jeg var uge 23. Jeg havde haft mange bækkensmerter og frygtede, hvordan resten af min graviditet og fødsel skulle forløbe. Jeg håbede at få redskaber til opnå aflastning i resten af min graviditet men også teknikker vi kunne bruge i fødslen.  Vi har efterfølgende brugt flere af rebozoteknikkerne til at aflaste og give afspænding til mit bækken, ben og nakke. Min mand har også fået et par ture med tørklædet, når benene var ømme efter træning.  Øvelserne er utrolig effektive, og jeg døjer næsten ikke med smerter i bækkenet længere. Jeg er lettet over, at vi nu har redskaberne til selv at kunne gøre noget, i forbindelse med fødslen – både til at lindre smerte, men også til at skabe de bedste forudsætninger og plads til baby. (og kunne undgå ydre indblanding).
– Førstegangsforældre

Jeg brugte faktisk selv teknikkerne på min højgravide veninde (4 dage over termin) hvis baby ikke havde lagt sig ned i bækkenet, og undervejs i én af øvelserne så udbrød hun pludseligt ” der skete noget – jeg kan mærke hun synker helt ned” – hun fødte næste dag.

Det var vildt sjovt at være til workshop. Vi var et lille hold, og der blev virkeligt grint og rystet godt igennem – også mændene fik sig en tur. Astrids undervisning var varm, indlevende og informativ. Hun formåede virkelig at skabe et læringsrum, hvor det var sjovt og trygt at være en del af.


Læs omtale fra medier, influencerekursister, jordemoder og fædre ved at følge linksene.