Her kan du læse om de TV-indslag, artikler og podcasts jeg har medvirket i. 


TV

TV2 Østjylland: Gravplads for børn skal give plads til forældrenes sorg (Journalist Henriette Rigmor Olsson, januar 2019)
Udklip: “Nu synes jeg, brikkerne er ved at falde på plads.”

TV2 Østjylland: Englebørn og deres forældres sorg(00.29-03.12 min.) (december, 2018)
Udklip: “Spædbørn, der dør ved fødslen eller inde i deres mors mave, kaldes englebørn . I dag opfordres forældre til at tilbringe tid sammen med deres døde barn, da det har vist sig, at de på den måde bedre kan leve med sorgen.”

TV2 Østjylland: Landsforeningen Spædbarnsdød: Pårørende kan hjælpe forældrene (d. 28. august 2018)
Udklip: “Ifølge Astrid Frederiksen kan det heldigvis lade sig gøre at komme videre på en sund måde, selvom det er noget af det hårdeste, man kan opleve, – Jeg har været bange for døden. Altid. Men når man bliver nødt til at lukke det ind, så finder man ud af, at det er det smukkeste overhovedet, siger hun.”

TV2 Østjylland: Afsked med englebørn – nyhederne (d. 27. august 2018)

Udklip: “For Astrid Frederiksen og hendes mand gik det ikke som ønsket, da de ventede, deres fjerde barn.”

TV2 Østjylland: Pres på fødegangen – flere køber private fødselshjælpere (Journalist Søren Ploug Lilmoes, december 2016)
Udklip: “Det stigende pres på fødegangene får flere til at alliere sig med en privat fødselshjælper som Astrid Givard Frederiksen.”

Kanal 1: Når det værst tænkelige sker (Vært: Christina Hedegaard Jørgensen, december 2016)
Udklip: “Hvordan kommer man igennem den sorg det er at miste sit fuldbårne barn? Det barn der lige før rumsterede lystigt i maven, og som pludselig ikke er mere. Hvad siger man til de søskende, der havde glædet sig til at møde deres nye lillebror? Hvordan kommer man gennem en begravelse af sin baby uden at bryde helt sammen?”

TV2 Østjylland: Astrid er doula: Hjælper kvinder med dårlige fødselsoplevelser (Journalist Peter Svith Skou-Hansen, december 2015)
Udklip: “For nogle kvinder kan graviditet og fødsel føre traumatiske oplevelser med sig. Astrid Givard er en såkaldt doula, og hun har viet sit arbejdsliv til at hjælpe kvinder, der har været gennem traumatiserende fødsler. Hun vil hjælpe dem til at komme videre og bedre gennem en ny graviditet.”


Artikler

Om spædbarnsdød

TV2 Østjylland: Kulturministeren har mistet sin datter (Journalist, Nicolai Niebuhr Nielsen, oktober, 2019) 
Udklip: “Det bedste råd er at lade det fylde, hvad det skal fylde. Man skal ikke pakke det væk, men gribe ud efter al den hjælp fra venner og familie, som man kan få, siger Astrid Givard Frederiksen til TV2 ØSTJYLLAND.”

Randers Amtsavis: Gravplads for børn skal skab rum for forældrenes sorg (Januar, 2019)
Udklip: “Jeg elsker at være oppe på kirkegården og besøge hans lille gravsted. Jeg føler, jeg kan forbinde mig med ham og træde ind i sorgen igen, og vælge at gå ind og mærke de følelser igen og mærke, hvordan er det lige nu, og hvor står vi. Jeg sender ham en kærlig tanke og mindes tiden dengang, hvor han kom, siger Astrid Givard Frederiksen.”

TV2 Østjylland: Det fjerde barn på postkassen (Journalist Louise Gram Søndergaard, august 2018)
Udklip: ” Den lille familie fra Norring inviterer sorgen indenfor. Den er velkommen. Den er naturlig i hverdagen, for det hjælper ikke at lægge låg på. I hvert fald ikke for dem. De lader Sigfred fylde i familien – for jo mere han får lov at fylde, jo nemmere er det at være i.”

Min Barsel: Hvordan er det muligt at leve videre efter at have mistet et barn? (Astrid Givard)
Udklip: “Jeg er overbevist om, at Sigfred – vores søn – ikke skulle have et liv her på jorden. Det trøster mig og gør livet meningsfuldt at have den tro.”

Om doulaarbejdet, fødsler og amning

Magasinet Karrieren #3: Doulaen Astrid Givard (Redaktør Nadja Joensen, september 2022)
Udklip: “Jeg er havnet, hvor jeg er, på baggrund af mine fødselsoplevelser med de to første børn. Min første fødsel blev alt andet end hvad jeg havde forberedt mig på, og jeg blev totalt slået omkuld af at føle, at jeg fik frataget min egen autonomi. At min krop tilhørte sygehuset. At det, jeg mærkede, ikke var sandt. Derfor tog jeg skeen i egen hånd.”

Vores Børn: Fødselsforberedelse: “Min mand skulle være med til det hele” (Journalist Sofie Korsgaard, april 2016)
Udklip: “Jeg havde et stort ønske om at føde så naturligt som muligt, og vi havde hørt fra andre, at man godt kan blive så overvældet og usikker til fødslen, at man måske ikke er i stand til at holde fast i de beslutninger, man har truffet inden.”

Favrskov Lokalavis: Astrid vil hjælpe andre kvinder til gode fødsler (Journalist Michael Wulff, oktober 2015)
Udklip: “Et kaotisk forløb ved Astrid Givards første fødsel har givet hende stor erfaring, som hun nu giver videre til andre kvinder.”

Min Barsel: Fødslens betydning for amning (Astrid Givard)
Udklip: “Uanset hvad, så er det vigtigt, at du som gravid kender virkning og bivirkning af de forskellige indgreb, så du kan træffe et velinformeret valg, men i høj grad også så du er bekendt med, hvad det kan betyde for din amning.”

Min Barsel: Hvad laver en doula? (Astrid Givard)
Udklip: “En doula er en kontinuerlig støtte, som du selv vælger til at tage med dig på din rejse, og som ikke viger fra din side.”

Min Barsel: Man(d) kan da ikke føde hjemme? (Astrid Givard)
Udklip: “Rigtigt mange mænd reagerer nemlig på kvindens ønske om en hjemmefødsel med tanken om ”hvad nu hvis noget går galt?””

Min Barsel: En rolig ammeopstart (Astrid Givard)
Udklip: “Ro på: Sæt ambitionerne ned. Lige når du har født, er det eneste, du egentlig skal, at ligge i sengen/sofaen og amme.”

Min Barsel: 5 ting du bør vide inden du skal føde (Astrid Givard)
Udklip: “1. Det er din krop, din baby, din fødsel. Det betyder, at du bestemmer. Alt hvad du bliver anbefalet er TILBUD. Du må altid gerne sige nej tak.”


Podcasts

Jeg plejede at tro på for evigt: Afsnit 7: Astrid, Sæson 2 (december 2019)
Podcasten ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ baserer sig på fortællinger om det at miste og savne, om sorg og minderitualer. I hvert afsnit fortæller en gæst, som har mistet en af sine nærmeste, om sit tab og sin sorg. Podcasten skaber herigennem refleksion og bidrager til at udvikle et sprog til at tale om det allersværeste i livet. Podcast-serien er udarbejdet af Landsforeningen Liv&Død
Udklip: “I dag er Astrid rigtig glad for, at hun tog Sigfred med hjem for at have lidt tid med ham, og for at han kunne møde sine søskende.”

Podcasten Ramt af Karen Krogh Nielsen, januar 2023:
1) Astrid har båret 6 børn og født 5 børn men har kun de fire af dem hos sig. 1. afsnit med Astrid Givard
2) Doula mamas visdom. 2. afsnit med Astrid Givard

Podcasten Ramt er en podcast om ufrivillig abort, sorg, traume og glæde


Bøger

I bogen Til døden os skiller af Charlotte og Christina Bøving er der et afsnit med Sigfreds historie fortalt af mig.


Læs omtale fra kunder, influencerekursister, jordemoder og fædre ved at følge linksene.