“Min mission som Doula er at være den, som kommer med naturlig omsorg, hjertevarme og støtte til den kommende mor /nye mor og hendes familie. At arbejde fra hjertet og formidle, at alt er som det skal være, at hjælpe og støtte i alle beslutninger. “

Område

Petra bor i Odder og dækker hele Østjylland Odder, Horsens, Skanderborg, Vejle, Århus.


Petra tilbyder

 • Rebozomassage
 • Rebozolukning: en ceremoni for at sige tak til din krop og lukke din krop efter din fødsel
 • Rebozokursus for par
 • Ammevejledning
 • Aromaterapi
 • Homøopati
 • Moderkageaftryk som livets træ i farve eller sort/hvid indrammet.
 • Personlige mandala tegninger efter personlig samtale og ønsker
 • Mandala til din nye baby.

Personligt om Petra

Jeg er Petra Smid og bor i Odder kommune. Oprindeligt kommer jeg fra Nederland. Vi flyttede til Danmark for 25 år siden med vores 5 børn. Vores børn er voksne nu, og jeg er snart “oma” til 4 børnebørn, som jeg nyder i stor stil.

Jeg er meget inspireret af kvindens cyklus, og hvordan vi arbejder og lever efter den. Natur og måneritualer har en stor betydning for mig, og jeg vil arbejde med kvindecirkler, hvor vi kan samles om denne fantastiske energi, som binder os sammen.

Jeg er et meget kreativt menneske, og det kommer udtryk i min keramik (Doulakunst). Mine moderjord-figurer som jeg fremstiller i raku.

I min fritid elsker jeg at male og tegne, mit speciale er at tegne mandalaer efter personlige ønsker. Jeg er et menneske, som elsker et godt grin, humor, en god kop kaffe, en god bog og nye spændende mennesker.

Vi har været plejefamilie i mange år, og jeg har erfaring med udsatte børn i alderen 4 til 18 år. Erfaring med handikappede børn: fysisk handikappede og mentalt handikappede.


Petra som doula

Jeg er Doula, fordi det er mit kald.

Allerede fra helt ung var jeg interesseret i alt, som omhandlede babyer og graviditet, og jeg vidste meget tidligt, at jeg ville være mor. Uden at vide hvad en Doula var, blev jeg kaldt, når der var kvinder som havde brug for støtte under fødslen, og det lå så naturligt for mig, at jeg ikke behøvede at overveje om jeg kunne tage det ansvar og den rolle.

Jeg tror fuldt ud på, at når noget falder en så naturligt, må det helt sikkert være ens kald, og så er man skabt til det. Og derfor er jeg Doula. Jeg kan mærke det helt ind til knoglerne dette er mit kald.


Petras mission som doula

Min mission som Doula er at være den, som kommer med naturlig omsorg, hjertevarme og støtte til den kommende mor /nye mor og hendes familie. At arbejde fra hjertet og formidle, at alt er som det skal være, at hjælpe og støtte i alle beslutninger. Hjælpes ad med at finde muligheder, når tingene tager en anden drejning. Fokus på muligheder i stedet for umuligheder, hjælpe til at komme frem til den ultimative fødselsoplevelse, hvad enten det må være en hjemmefødsel eller sygehusfødsel.

Det allervigtigste for mig er, at den gravide/nye mor kan fortælle sin fantastiske fødselshistorie. Den historie vil følge hende med glæde og gode minder hele hendes liv.

Jeg brænder især for post partum perioden/efterfødselsperioden, som mange gange kan være en svære tid med alle forandringerne i ens liv. Pludselig skal du være mor og vænne dig til din nye rolle, din krop er forandret, hormonerne køre rundt, du har måske allerede en familie med små børn, som også kræver din opmærksomhed, din partner osv.
At hjælpe den nye familie til at komme i gang med deres dagligdag med en ny lille baby, amning, ro, evt. madlavning vil være det arbejde, som ligger mig på hjertet. Jeg tror på, at når en ny familie får en god start med deres nyfødte barn i form af vejledning, støtte og samtaler, så bliver der lagt en god basis og tryghed fra starten. Det er guld værd for den ny familie.


Relevante kurser

 • Uddannet hos Doula Mama Christina i Kbh 2019
 • Sosu-assistent – Silkeborg sosu
 • Jeg tog KRAP kursus på Sosu-skolen i Silkeborg
 • Jeg er Livsforvandler coach og hjertementor – uddannet hos Transformyourelife academy
 • Reiki healer 1 og 2
 • Og frem for alt er jeg en erfaren mor


Petra kan kontaktes på telefon 28 86 16 22