4 myter om fødselsforberedelse

Myte nr. 1 om fødselsforberedelse:

Kvinder har født i tusindvis af år – det kan jeg altså også godt!

Ja, kvinder har født i tusindvis af år. Men føder vi på samme måde nu, som for 1000 år siden? NEJ. Rigtig mange af os føder ikke i vores mørke, trygge hule midt om natten.

Vi føder på en steril og ofte upersonlig fødestue med fremmede mennesker omkring os. Det kan vores hoveder rigtig godt lide – det gør os trygge, at der er fagpersoner, der kan handle hurtigt, hvis noget går galt. MEN…

Vores hormonsystem er ikke gearet til det. Og derfor bremses vi nogle gange af manglende veer. Blandt andet.

Vi har nok også læst en del flere bøger om den rette måde at føde på og at blive mor på, end man gjorde for tusinder af år siden. Ergo; vi kan stresse vores ur-krop med for megen viden.

Hvordan du indstiller din krop på at føde, som den oprindeligt er designet til, kan du lære meget mere om til fødselsforberedelse.

Myte nr. 2 om fødselsforberedelse:

Jeg har født før, så jeg behøver ikke at forberede mig.

Det kan være rigtigt for nogen. Hvis du forberedte dig grundigt første gang og havde en god og ukompliceret oplevelse, så vil vi anbefale dig at genopfriske det, du lærte første gang.

Ønsker du at genopfriske dine teknikker, kan du kontakte Astrid (astrid@enandenstart.dk) for at få skræddersyet fødselsforberedelse lige til dine behov. Havde du ikke en god oplevelse, manglede du redskaber, eller er du bange for at føde igen – så er du det rette sted. Det hjælper vi dig hjertens gerne med til vores fødselsforberedelse.

 

Myte nr. 3 om fødselsforberedelse:

Jeg får fødselsforberedelse på hospitalet, og det er nok.

Ja, det er nok, hvis du efter det kursus har en værktøjskasse fuld, du kan bruge af under fødslen med fx afspænding, vejrtrækning, visualisering, presseteknik, partnerens fokuspunkter, rebozoteknikker, viden om handlemuligheder ved komplikationer og indgreb og sidst men absolut ikke mindst: At du føler dig tryg.

 

Myte nr. 4 om fødselsforberedelse:

Vi skal garanteret sidde og gispe, så det bliver vildt pinligt.

Ja, det bliver vildt pinligt. Mest for Astrid, der skal instruere jer i vejrtrækningsøvelserne. Og det er tilladt at grine undervejs. Det kan også være, at det bliver vildt lærerigt og dejligt at føle, at du kan kontrollere din vejrtrækning og dermed holde fokus i fødslen.