Tenna doula

Tennas mission som doula:

Min mission er at være med til at ændre den danske fødselskultur. Jeg vil gerne nå ud til de kvinder, der har kulturnormens tilgang til fødsler og som tænker, at fødslen skál være et smertehelvede og det skál være som jordemoderen og veninderne sige det er. De kvinder, der ikke har overvejet, at fødsler kan være helt igennem fantastiske og at graviditet og fødsel rent faktisk påvirker resten af deres livshistorie. Ved hver fødsel fødes der også en ny mor, lige meget om det er første- eller flergangsfødende, og den vinkel vil jeg gerne videreformidle.

Område

Tenna bor i Silkeborg og dækker Silkeborg, Viborg, Herning og Ikast.

Personligt om Tenna

Jeg bor sammen med mine 4 børn på 1, 4, 7 og 10 år og min mand. Jeg bruger langt det meste af min tid på mine børn, der er meget aktive og skal følges til fodbold, gymnastik og svømning foruden hygges om herhjemme. Som menneske er jeg utrolig positiv og rummelig og elsker at fordybe mig i pædagogik, psykologi og sociologi, for at udvide min viden om forældreskab. Vi er en meget musikalsk familie og bruger musikken rigtig meget i vores dagligdag til enten sang eller dans. Jeg har en stor kærlighed til kaffe og kage.

Fagligt om Tenna

Jeg har taget Doulauddannelsen i Bagsværd og er certificeret pr 1/8-2019.

Jeg er uddannet administrationsøkonom, der er en videregående uddannelse inden for administration. Den har ikke specielt meget med doulaarbejde at gøre, men jeg tog den i sin tid, så jeg kunne finde mig et fast arbejde med et børnevenligt arbejdsskema. Jeg ser dog nu, hvordan jeg kan anvende uddannelsen i alt og især i mit doulaarbejde. Ellers går jeg meget op i frivilligt arbejde.

Sagt om Tenna

Vi var så heldige at have Tenna som Doula, det er vores første barn. Så for mig var det rigtig vigtig at have en, som kunne støtte mig og min kæreste, som kunne fungere som “gammel kone”. En jeg kunne spørge til råds og støtte mig til. Og det må jeg ærligt sige, det fik jeg godt nok.
Tenna var rigtig god til at forklare, hvordan fødslen trin for trin ville være. Og vi lavede øvelser, som jeg fik rigtig meget gavn af under fødslen. Så vi valgte fødselsforberedelse fra, da vi var så trygge og forberedte.


Da Jeg gik i fødsel var Tenna der lige med det samme. Og hendes kendte stemme var en utrolig beroligende input i en hektisk fødsel. Hun var så god til at få mig tilbage til det “lykkelige sted” og hjalp med vejrtrækningen.


Bagefter fødslen var hun så sød at hente ting i bilen, sørge for jeg fik noget at spise og drikke. Fik snakket om fødslen og råd til efter fødsel, fx tisse teknikker. Det var guld værd. Efter vi er kommet hjem, kommer hun og besøger os, og vi får snakket om selve fødslen, om hvad jeg oplevede og hvad min kæreste oplevede osv.
Det var så dejligt at få snakket med en som også var til stede. Tenna står klart for den mentale dele af fødslen, som påvirker den fysiske. Lige meget hvornår har Tenna altid svaret på beskeder. Altid haft tid og været interesseret og kunne svare på mærkelige spørgsmål og give mig ro. De bedste anbefalinger her fra os af.

Forældre, der har haft Tenna som doula gennem graviditet, fødsel og efterfødsel

Tenna som doula

En god doula er rummende, lyttende og tålmodig. En god doula dømmer ikke, men ved, at alle mødre er eksperter i deres egen fødsel og i deres eget moderskab. En god doula hjælper forældrene med at finde ind til det ejerskab ved at stille de rigtige spørgsmål. En god doula understøtter det der allerede fungerer og hjælper til at få styr på det, der ikke gør. En god doula går meget op i, at fødselsbeslutninger træffes ud fra viden og oplysning.

Jeg går utrolig meget op i amning og i relation og tilknytning forældre og børn imellem og det er også en stor del af mine forberedende doulasamtaler. Forældreskabet er for mig en naturlig del af mine doulasamtaler, fordi fødslen kun er starten. En god fødsel giver en god start på forældreskabet.

Du kan i øvrigt finde Tenna på Instagram.