Vandafgang

Mange kvinder har en forståelse af deres fødsel, som ikke bidrager til at styrke dem men i stedet giver dem en følelse af nederlag og skyld. En ANDEN start har udviklet analyseredskabet ‘Forstå Din Fødsel’, og igennem analysen viser det sig ofte, at der findes forklaringer, der kan bruges konstruktivt, og som giver ro i maven. Med det redskab i hånden, bliver det muligt at forberede sig til næste fødsel på et mere konstruktivt grundlag. Her er et eksempel på en fødselsanalyse baseret på fødselsberetningen, som du finder her:

Link: Fødselsberetning – ‘Vandafgang’.

________

Fødselsanalyse:

FORLÆNGET FØDSEL

Din fødsel var lang, fordi din latensfase var forlænget. Det blev den, fordi din vandafgang ikke blev anerkendt, og muligvis fordi dit barn stod forkert.

AT BLIVE HØRT

Du har flere gange i din fødsel haft en stærk fornemmelse af, hvad der skete i din krop. Der er ikke blevet lyttet til det, og du er blevet i tvivl, om det var rigtigt. Du skal vide, at det du har haft af fornemmelser, har været rigtigt.

DIN MAND ER DIN LIVLINE

Din mands rolle er at sørge for din tryghed, at sørge for afstemningen og tilladelse i forhold til fagpersoner, at hjælpe til at bruge egne redskaber, fx vejrtrækning og afspænding, og at stå for formidling og tolkning.

NÆSTE GANG

Vi vil foreslå at I begge får mere fødselsforberedelse, og har særlig opmærksomhed på sammenhængen mellem latensfase, veproduktion og rotation.

Skemaet: Forstå din fødsel – Vandafgang (tryk på skemaet for at se det i større format)

Forstå din fødsel kvinde 33 årI både onlineforløbet ‘Forstå din fødsel’ og i ‘Tryghedspakken’ laver vi din personlige fødselsanalyse.