Oxytocinmangel

Mange kvinder har en forståelse af deres fødsel, som ikke bidrager til at styrke dem men i stedet giver dem en følelse af nederlag og skyld. En ANDEN start har udviklet analyseredskabet ‘Forstå Din Fødsel’, og igennem analysen viser det sig ofte, at der findes forklaringer, der kan bruges konstruktivt, og som giver ro i maven. Med det redskab i hånden, bliver det muligt at forberede sig til næste fødsel på et mere konstruktivt grundlag. Her er et eksempel på en fødselsanalyse baseret på fødselsberetningen, som du finder her:

Link: Fødselsberetning – ‘Oxytocinmangel’

_________

Fødselsanalyse:

OXYTOCINMANGEL

Det lyder som om dit oxytocinniveau aldrig har nået de højder, der skal til for at danne gode, regelmæssige veer og hæve din smertetærskel, så du kan håndtere smerterne. Det gør det ikke, hvis man er utryg og bange.

EN SKJULT FORSKRÆKKELSE?

Vi er nysgerrige på, hvad det gjorde ved dig følelsesmæssigt, da du mødte det lille foster i begyndelsen af fødslen? Vi tænker umiddelbart, om ikke du blev forskrækket?

FØDSELSFORBEREDT I HJERNEN ELLER KROPPEN

Dine teknikker har ikke siddet godt nok på ryggraden, og der er del viden om fx vedrop som du vil have gavn af. Dit ansvar for dette ligger inden fødslen. Vi vil foreslå et fødselsforberedelseskursus, som både forbereder din hjerne, din krop – og din mand.

SUNDE INSTINKTER

Dine reaktioner efter fødslen, både i form af din længsel efter at holde din søn i armene, længsel efter at nogle skulle passe på dig, og dine reaktioner på den noget uempatiske jordemoder er sunde og stærke. Det kan du bruge til at lytte endnu mere til din intuition. Både fødsels- og barselsforløb har været meget opslidende og manglet ro og omsorg.

Skemaet: Forstå Din Fødsel – Oxytocinmangel (tryk på skemaet for at se det i større format)

Oxytocinmangel
I både onlineforløbet ‘Forstå din fødsel’ og i ‘Tryghedspakken’ laver vi din personlige fødselsanalyse.