Kursus for doulaer i at afholde fødselsforberedelse

På disse to dage bliver du sat ind i alle metoderne, som anvendes i En ANDEN starts fødselsforberedelse, herunder ve-vejrtrækninger, presseteknikker, visualiseringer, afspændingsøvelser, basal viden om amning, øvelser som klæder partneren på til fødslen såsom rebozo og meget mere.

Alt sammen værktøjer, viden og tips med fokus på en naturlig og harmonisk fødselsoplevelse men samtidig også med blik for, at fødslen kan tage en drejning, og noget uventet kan opstå.

Du lærer, hvordan jeg underviser og hvordan du kan opbygge et fødselsforberedelseskursus, så du kan tage det som en model for din egen fødselsforberedelse, eller du kan sammensætte dit eget.

Siden jeg blev uddannet doula, har jeg undervist i fødselsforberedelse i forskellige sammenhænge med forskellige kurser samt min læreruddannelse og kandidatgrad som baggrund. Se mere om min baggrund her.

“Jeg vil bare sige, at Astrid er helt fabelagtig, som menneske, doula og underviser. Det har været fantastisk at være med på hendes kursus, hvor jeg lærte en masse nyt, selv om jeg er gammel og har været med til mange fødsler. Nu har jeg fået stablet mit eget fødselsforberedelseskursus på benene, som er helt baseret på Astrids kursus. Det er for engelsktalende, og jeg starter første gang på søndag med tre tilmeldte familier, det er jeg meget spændt på. Tusind tak for alt, kære Astrid!”

Helen, deltog på kursus i Jylland

Ja tak, jeg skal med!

Kurset indeholder:

 • Fødslen og dens faser
  Her gennemgår vi fødslens fysiske udvikling, de psykiske udfordringer og tilstande, den fødende kan møde undervejs, og hvad partneren kan tilføre i de forskellige faser.
 • Hormoner i fødselsarbejdet
  Læren om hormonernes virkning i graviditet, fødsel og efter fødsel er basal. Vi taler især om oxytocin, endorfiner og adrenalin og hvordan de gravides forståelse for hormonerne kan have en stor indvirkning på fødslen.
 • Smertelindring
  Det er afgørende at have en basal viden om mulighederne for at kunne træffe et informeret valg, således at valget ikke bare er epidural eller ej. Vi taler om, hvordan vi kan præsentere mulighederne på vores fødselsforberedelseshold.
 • Afspænding
  At have trænet sin krop til at spænde af, er af afgørende betydning for fødslen. Vi gennemgår mine afspændingsøvelser til gravide, der er udviklet i samarbejde med en psykomotorisk terapeut.
 • Ve-vejrtrækninger
  På mine kurser er der ingen rigtig eller forkert måde at trække vejret på. Det, man har trænet, er ofte det, der virker bedst. Derfor underviser jeg i tre forskellige vejrtrækninger at bruge under fødslen, som du lærer at bruge og undervise i.
 • Presseteknik
  Du lærer, hvordan du kan undervise i en god presseteknik samt hvordan de gravide kan forsøge at undgå bristninger.
 • Arbejds- og fødestillinger
  Hvis man ikke har overvejet, hvordan man kan placere sin krop, når man føder, er der stor sandsynlighed for, at man ender på ryggen på fødelejet, hvilket ikke er den mest optimale stilling for alle. Vi taler om og øver de forskellige stillinger, der kan bruges i udvidelsesfasen og pressefasen.
 • Ønskeliste
  Vi gennemgår de aspekter af fødslen, der er mulighed for at vælge til eller fra samt egen indflydelse på processen. Du lærer at præsentere de muligheder, de gravide har for at tage ejerskab over sin fødsel.
 • Visualisering
  Det er et kendt fænomen, at visualisering kan motivere til mere, end man tror er muligt. Vi taler om, hvordan vi kan lære de gravide at bruge visualiseringer i deres fødsler og du lærer den visualiseringsøvelse, jeg underviser i. Den er udviklet i samarbejde med en psykomotorisk terapeut.
 • Amning & tilknytning
  Den normale amning og den sunde tilknytning introduceres. Jeg gennemgår mine bedste råd til en god start på ammeforløbet.
 • Praktiske tips til partneren inkl. instruktion i rebozo
  Vi gennemgår de bedste tips til partneren, og jeg instruerer jer i de rebozoøvelser, jeg lærer parrene på fødselsforberedelsen. Rebozoen er et fantastisk værktøj at have med til fødslen. Du vil som doula også kunne bruge det, du lærer her til de gravide, du ellers arbejder med.
 • Den gode og den dårlige fødespiral
  Dette værktøj introduceres, så I kan bruge det, som jeres eget, når I selv skal undervise.
 • Undervisningssetting
  Vi diskuterer hvor, hvornår og hvordan du kan opsætte dine hold.

På disse dage vil der desuden være indlagt tid til diskussioner og faglig sparring med hinanden.

Efter dette kursus kan du starte dit eget hold og vil have et forslag til en færdig undervisningsplan.

Ja tak, jeg skal med!

“Hvor var det en berigende dag med en masse håndgribeligt som kan føres med videre, når jeg starter mit eget op.”

Deltager på kurset i København

Praktisk om dette kursus

Dato: kl. 10-15 begge dage.

Tilmeldingsfrist:

Adresse: Lykkekærvej 4, Norring, 8382 Hinnerup

NB! Dørene åbner først 10 min. før kurset starter.

Din investering: 4500 + moms (mulighed for ratebetaling – enten to eller seks rater.)

Prisen er inkl.:

 • 10 timers undervisning inkl. pauser
 • En færdig opskrift så du kan komme i gang med at afholde fødselsforberedelse.
 • Skriftligt materiale og lydfiler til fri afbenyttelse.
 • En lukket Facebookgruppe til løbende faglig sparring.
 • Kaffe/the, snacks og frugt begge dage. NB! Medbring selv frokost.

Vil du med? Jeg vil GLÆDE mig til at se dig!

Ja tak, jeg skal med!

Der er 10 pladser til dette kursus!

“Astrid har gjort opbygningen så klar og enkel af sit geniale emne og giver dig en vældig god plan, som du kan følge, når du begynder at holde fødselsforberedelseskurser. Kurset er så flot en overbygning for dig som doula/doulastuderende eller nogen anden, der har kendskab til fødslens udvikling. Kurset giver dig en rigtig god mulighed for at udvide din tjeneste.

Jeg er en mor til fem børn og har den vildeste interesse inden for fødsler og fødselsforberedelse. Jeg har studeret alt muligt deromkring og ledt efter al slags erfaring og kendskab i det område, og jeg synes, dette kursus er det bedste, man finder, hvis man vil lære at lave fødselsforberedelse.

Det er guld værd at lære hos Astrid, som har så sjovt og dejligt nærvær, og samtidig hjælper hun dig videre efter kurset, så du kan komme godt i gang.”

Dagný Erla Vilbergsdóttir, doula (fra Island).