Fødselsforberedelse


FORBERED din KROP, dit SIND og din PARTNER bedst muligt på den store oplevelse, fødslen er!

 

DU FÅR FØDSELSFORBEREDELSE, DER GIVER DIG:

 • Praktiske værktøjer at bruge i fødslen, såsom vejrtrækning, afspænding, presseteknik & visualisering. 
 • Lydfiler at øve dine værktøjer efter
 • Arbejdsark & opsamlingsark
 • Fokuspunkter til din partner, så du får den bedst mulige fødselshjælper
 • Instruktion i Rebozo, som din fødselshjælper kan udøve

 

Du får også:

 • Viden om, hvad der fremmer den naturlige fødsel
 • Grundig viden om amning og tilknytningen til det spæde barn
 • Tryghed og ro til din fødsel
 • Troen på, at lige meget, hvordan din fødsel kommer til at gå, så kan du klare det
 • Et trygt forum med andre gravide

 

JA TAK - jeg vil gerne tilmeldes i juni

 

Fødslen af vores lille søn kunne ikke have været bedre. Jeg modtog ingen medicinsk smertelindring, havde en kort og effektiv pressefase, fødte i vand og kunne hele vejen igennem koncentrere mig om at tackle smerterne uden at gå i baglås, ja faktisk uden at tænke på dem som smerter – og jeg følte mig som verdens sejeste kvinde bagefter! (Førstegangsmor)

 

Kurset har gjort, at jeg mærker ro og tryghed i forhold til den kommende fødsel. Ud over de konkrete redskaber og den viden, jeg har fået, har især Astrids nærvær og indlevelse virket meget effektfuldt for mig.  (Førstegangsmor)

 

HVEM kan gå til fødselsforberedelse:

Dette kursus er for alle gravide: førstegangsfødende, flergangsfødende med en dejlig fødsel bag sig og flergangsfødende med en dårlig fødselsoplevelse bag sig.

Du vil lære helt konkrete strategier til din fødsel i form af vejrtrækning, afspænding, visualisering, presseteknik, viden om hvad du kan gøre, hvis fødslen ikke går som planlagt, konkrete opgaver til dig og din partner, så jeres samarbejde bliver optimalt og meget mere.

Du vil få hjælp til præcis din udfordring.

JA TAK - jeg vil gerne tilmeldes i juni

Efter at have fulgt fødselsforberedelsen ved Astrid føler jeg mig virkelig klædt godt på til fødslen af vores søn. Jeg har ved Astrid lært meget omkring vejrtrækning – det er viden og teknikker, som er helt nye for mig. Der har været stor fokus på fødehormornerne, og vi har lært, hvordan min kæreste kan hjælpe med at stimulere det. For ham er det også trygt og dejligt at være klædt på til at kunne hjælpe mig bedst muligt gennem fødslen af vores fælles søn. Astrid er både professionel, empatisk og personlig i sin undervisning og tilgang til gravide og par. (Andengangsmor)

 

HVORFOR skal jeg gå til fødselsforberedelse:

Fordi forskning viser, at fødselsforberedelse:

 • fremmer en god fødselsoplevelse
 • mindsker sandsynligheden for indgreb som f.eks. epiduralblokade
 • øger chancen for et kortere ophold på hospitalet

 

Og fordi du bør forberede din krop til at håndtere veerne. Det gør du ikke ved at vide en masse men ved daglige øvelser i de værktøjer, vi underviser i.

Mit forløb ved En ANDEN start gav mig en masse viden, som jeg – modsat i det offentlige tilbud – ikke bare selv kunne læse mig til i enhver graviditetshåndbog. Jeg følte faktisk, jeg gik til fødselscoach hos Astrid; at jeg her forberedte mig både mentalt og fysisk. Samtidig fik min kæreste og jeg også en række håndgribelige redskaber, som hjalp ham til at blive en mere aktiv deltager i fødslen. Jordemoderen sagde, at de aldrig ville have gættet på, at jeg var førstegangsfødende  (Førstegangsmor)

 

HVAD indeholder denne fødselsforberedelse:

Modul 1 – Partnermodul 1:
Fødslen og dens faser + Fødeskema
Hormoner i fødselsarbejdet
Intro til ve-vejrtrækninger
Smertelindringsteknikker & komplikationer og indgreb – som hjemmestudie

Modul 2 – Værktøjskassen 1:
Ve-vejrtrækninger
Afspænding
Presseteknik
Arbejds- og fødestillinger

Modul 3 – Værktøjskassen 2:
Ønskeliste
Visualisering
Amning & tilknytning

Modul 4 – Partnermodul 2:
Fokus: Partnerens rolle
Hvordan støtter man som partner bedst op om amningen
Praktiske tips til partneren inkl. instruktion i REBOZO
Den gode og den dårlige spiral
Klar til fødsel

 Jeg vil ikke tøve med at anbefale andre at tage det kursus, der bliver tilbudt hos En ANDEN start – og at øve vejrtrækningen! Man bruger så mange penge på babyudstyr – men de allerbedste penge,  vi har brugt indtil videre, var på fødselsforberedelsen! Det er vi enige om. (Førstegangsmor)


HVORNÅR kan jeg gå til fødselsforberedelse:

 

Hold 18
Mandag d. 4. juni kl. 18.30-20.30 (Partnermodul)
Mandag d. 11. juni kl. 18.30-20.30
Mandag d. 18. juni kl. 18.30-20.30
Mandag d. 25. juni kl. 18.30-20.30 (Partnermodul)

Samt én mødegang med fødselsevaluering umiddelbart efter alle på holdet har født. Tidspunktet aftaler vi på holdet, og det bliver en hverdag i dagtimerne.

TILMELDINGSFRIST D. 31. MAJ!

JA TAK - jeg vil gerne tilmeldes i juni

NB! Der er pt. ikke planlagt flere hold, da jeg selv skal føde i august/september. Indtil jeg går på barsel, er det stadig muligt at få privat fødselsforberedelse. Læs mere nedenfor!

Er du ikke til undervisning på hold, kan du vælge privat fødselsforberedelse. Se mere nedenfor.


HVOR kan jeg gå til fødselsforberedelse:

Hos Holistisk Center i Aarhus
Søren Frichs Vej 42F, 1.

Der kan parkeres gratis langs Hermodsvej og andre sideveje omkring Frichsparken. Hvis du vælger at parkere inde i Frichsparken, så må du kun dét, hvis det er på en plads uden firmaskilt på – og her gælder 2 timers parkering, så husk P-Skiven.

 

PRIS & TILMELDING:

Hold: 1695 kr. for 8 timers fødselsforberedelse & 2 timers fødselsevaluering samt løbende sparring i lukket Facebookgruppe og på telefon hvis nødvendigt. Prisen er for både dig og din partner, som er med første og sidste gang. (Din partner betyder “den du skal have med til fødslen” – uanset om det er din kæreste eller din mor/søster etc.)

JA TAK - jeg vil gerne tilmeldes i juni


Privat fødselsforberedelse:

Dag ml. kl. 9-15: 2500 kr. for 2 x 2,5 timer

Aften/weekends/helligdage: 3000 kr.

Privat fødselsforberedelse kan foregå hos mig eller hos jer. Bor I længere end 30 km fra Lykkekærvej 4, 8382 Hinnerup betales transportgebyr efter gældende takster.

Privat fødselsforberedelse kan være for dig, der ikke har lyst til at gå på et hold eller som har nogle bestemte problemstillinger, du gerne vil have taget højde for. Det kan også være, at du har en tidligere traumatisk fødsel, som vi skal tage højde for. Fordelen ved privat fødselsforberedelse er, at det kun er dig og din evt. partner, der er i fokus. I vil få skræddersyet forberedelsen til jeres unikke behov.

Hvis du har mest lyst til privat fødselsforberedelse, så skriv til mig på astrid@enandenstart.dk eller 40313421, så vi kan aftale nærmere.

“Mange tak for i dag, det har virkelig været en god formiddag sammen med dig – Jeg er blot blevet endnu mere tryg ved min fødsel og er helt sikker på, at det bliver en smuk og fantastisk rejse jeg skal ud på.”

 

UNDERVISER:

Astrid Givard (Har selv født fire børn og gør det gerne igen)

Kontakt mig endelig ved spørgsmål: 4031 3421/ astrid@enandenstart.dk

NB! Da jeg også er doula, vil der være risiko for aflysning af undervisningen, hvis jeg bliver kaldt ud til en fødsel. I så fald arrangeres undervisningen på en ny dato.

Astrid var en nærværende, empatisk og god underviser. Jeg følte mig taget meget godt i mod – og meget velkommen. Hun fik det til at fremstå, som om, ingen spørgsmål var dumme, og jeg syntes, der var en rigtig god balance mellem professionel og personlig. Når det går så tæt på, som både selve det at tale om fødsel, underliv og deslige, og at ligge og lave vejrtrækningsøvelser sammen, så var det tillidsvækkende, at hun også gav lidt af sig selv. (Nanna, andengangsmor)